• سه شنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۸
اخبار دانشکدهدانشگاه محیط زیست مجری کارگاه تدوین برنامه مدیریت گوزن زرد ایرانی
دانشگاه محیط زیست مجری کارگاه تدوین برنامه مدیریت گوزن زرد ایرانی
کارگاه دو روزه تدوین برنامه مدیریت گوزن زرد ایرانی در دانشگاه محیط زیست آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه محیط زیست، در مراسم افتتاحیه این کارگاه دکتر اصغر محمدی فاضل رئیس دانشگاه محیط زیست با اشاره به سابقه دانشگاه محیط زیست گفت: برگزاری این گونه نشست ها که در آن قرار است یک برنامه مدیریتی به عنوان نقشه راه تدوین شود کار آسانی نیست اما با توجه به تنوع و سابقه ای که کارشناسان حاضر در این کارگاه دارند قطعاً می توان به خروجی آن امیدوار بود.

فاضل گفت: ما در دانشگاه محیط زیست باور داریم که مشکلات محیط زیست را نمی توان به صورت جزیره ای حل کرد به همین خاطر همواره به خرد جمعی و استفاده از تجربه های بین المللی رو می آوریم و از  تبادل اطلاعات علمی و دانسته ها تجربیات خوبی به دست آورده ایم.

وی گفت: خوشحالم که آقایان جرمی اندرسون، تیم گودمن و هارولد جیمز راندول کارشناسان برجسته خدمات بین المللی حفاظت (ICS) را در این کارگاه به عنوان مشاور کنارمان داریم و می توانیم از تجربیات برجسته ایشان در آفریقا و آسیا بهره بگیریم.

دکتر مقدم مدیرکل دفتر تنوع زیستی و حیات وحش سازمان محیط زیست نیز با تشکر از دانشگاه محیط زیست برای برگزاری این کارگاه بیان داشت:  ما در امر نگهداری گوزن زرد ایرانی با دو چالش روبرو هستیم، یکی تکثیر سایت های نگهداری است که نیازمند کار کارشناسی بیشتر برای جانمایی است و دیگری موضوع زادو ولد و افزایش جمعیت گوزن های حاضر در سایت ها است.

مقدم گفت: برای برون رفت از این چالش موضوع انتقال گوزن های زرد مازاد در سایت ها به زیستگاه طبیعی پیشنهاد شده است که باید در خصوص آن دقت عمل و برنامه ریزی و مدیریت معقولی صورت بگیرد تا شاهد تلفات نباشیم.

وی گفت: ما تنها زیستگاه طبیعی و مادر گوزن زرد ایرانی را در جنگل های دز و کرخه خوزستان داریم که آن هم به دلیل دست درازی هایی که نسبت به تخریب و محدود شدن زیستگاه شان صورت گرفته به شدت آسیب پذیر شده اند.

مقدم هدف از برگزاری این کارگاه را هم اندیشی متخصصانی که داری تجربه و تخصص در این زمینه هستند دانست تا بتوان به یک جمع بندی نهایی در خصوص تدوین برنامه مدیریت گوزن زرد ایرانی رسید.

گفتنی است در این کارگاه دو روزه که کارشناسانی از سازمان حفاظت محیط زیست و متخصصان تشکل های محیط زیستی حضور دارند علاوه بر ارائه گزارش هایی توسط کارشناسان استان های آذربایجان غربی، مازندران، ایلام، خوزستان، کهکیلویه و بویراحمد، فارس و یزد در خصوص برنامه مدیریت تطبیقی بحث و بررسی هایی صورت خواهد گرفت و ضمن ارائه پیش نویس برنامه پیشنهادی مدیریت گوزن زرد در ایران، میزگردهایی در خصوص اقدامات پیشنهادی خدمات بین المللی حفاظت (ICS)، جوامع محلی اطراف جمعیت ها و تسهیم منافع و تجزیه و تحلیل نقاط قوت ، ضعف و فرصت ها و تهدیداتی که گوزن زرد ایرانی با آن روبرو است برگزار خواهد شد.