• پنجشنبه ۲ آذر ۱۳۹۶
اخبار دانشکدهخبر برگزاری دوره یونسکو در دانشکده محیط زیست کذب است

در پی انتشار خبر برگزاری دوره معلم اخلاق در 28 اکتبر توسط یونسکو در دانشکده محیط زیست، روابط عمومی دانشکده اقدام به ارائه توضیحات نمود.

پس از انتشار خبری با تیتر «پشت پرده طرح اسرائیلی در دانشگاه محیط زیست کرج چیست؟/ وقتی صهیونیست‌ها درس اخلاق می‌دهند!» در خبرگزاری دانشجو که درآن  اتهام همسویی و همراهی دانشکده محیط زیست با طرح منسوب به رژیم اشغالگر قدس مطرح شده بود، روابط عمومی دانشکده اقدام به ارائه توضیحات و ارسال تکذیبیه برای خبرگزاری مذکور نمود.

متن کامل این تکذیبیه که در خبرگزاری دانشجو منتشر شده بدین شرح است:

مدیرمسئول محترم خبرگزاری دانشجو

با سلام

عطف به گزارش منتشره در آن خبرگزاری با تیتر «پشت پرده طرح اسرائیلی در دانشگاه محیط زیست کرج چیست؟» ( کد خبر: ۶۴۱۴۶۶/ تاریخ: ۳۰ مهر ۱۳۹۶) و بازتاب در کانال تلگرامی منتسب، ذکر چند نکته الزامی است:

1- دانشکده محیط زیست مطابق قوانین، مقررات و مسئولیت های مشخص شده مانند سایر دانشگاه ها و مراکز علمی کشور طی چند دهه گذشته اقدام به برگزاری دوره های علمی و آموزشی در سطح بین المللی می کند که برگزاری این دوره ها با هماهنگی مراجع ذیصلاح و مطابق مقررات نظام جمهوری اسلامی ایران صورت می گیرد.

برگزاری هر دوره ای بدون هماهنگی مراجع بالادستی برای مراکز دانشگاهی امکان پذیر نیست. همانطور که در آئین نامه کمیته اخلاق زیستی و اخلاق در علم و فناوری قید شده است نمایندگانی از مجلس خبرگان رهبری، جهاد  دانشگاهی، سازمان نظام پزشکی کشور، سازمان حفاظت محیط زیست و ... در این کمیته عضو هستند و این دانشکده تنها مطابق نظرات و درخواست این کمیته «مجری» برگزاری کارگاه هایی در زمینه های مختلف خواهد بود. اطلاق اجرای «طرح اسرائیلی» توسط این دانشکده که طبعاً باید به امضای این اعضا درآمده باشد، به نظر منصفانه نیست.

2- جمهوری اسلامی ایران از جمله کشورهای فعال در زمینه «اخلاق زیستی» در سازمان ملل متحد و بخصوص در یونسکو بوده و دانشگاه های ایرانی در این زمینه فعالیت چشمگیری داشته و دارند و دانشکده محیط زیست این افتخار را دارد که «اولین نشست بین المللی اخلاق محیط زیستی» را با همکاری نهادهای ملی و بین المللی در شهریور 1393در تهران برگزار کرده است.

در این نشست شخصیت های برجسته ای همچون صلاح الزواوی سفیر فلسطین در ایران، آیت الله محقق داماد استاد دانشگاه و مدرس اخلاق، پرفسور سومرو رئیس بنیاد علوم اکو، پرفسور اوزر چنار استاد دانشگاه سارایوو به عنوان سخنران کلیدی و جمعی از کارشناسان کشور لبنان (که مهمان ویژه دانشکده محیط زیست بودند) حضور داشتند، به همین منظور همواره از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و یونسکو، دانشکده محیط زیست به عنوان یک مرکز پیشرو در امر آموزش اخلاق محیط زیستی در خاورمیانه شناخته می شود و طبیعی است که پیشنهادات مختلفی در مورد برگزاری کارگاه، سمینار و همایش با موضوع «اخلاق محیط زیستی» دریافت می دارد.

3- برگزاری دوره های «اخلاق حرفه‌ای»، یکی از دوره های آموزشی بود که با توجه به پتانسیل های علمی و اجرایی، برگزاری آن به دانشکده محیط زیست ارائه شد. برگزاری دوره هایی از این دست مستلزم رعایت ظرایف سخت افزاری و نرم افزاری متعدد است و می باید سرفصل ها، سیلابس، شرکت کنندگان و مدرسین دوره، مورد تائید نهایی مراجع ذی صلاح قرار گیرند و صرف انتشار یک پوستر نشان دهنده برگزاری قطعی هیچ کارگاهی نیست.

دانشکده محیط زیست با تجربه 45 ساله همواره با حساسیت نسبت به همکاری های بین المللی اقدام کرده است. به ویژه پس از بیانات صریح مقام معظم رهبری در خصوص برخی رویکرد های یونسکو در سند 2030 تمام مراکز دانشگاهی با دقت نظر بیشتری نسبت به پیشنهادات ارائه شده از سوی نهادهای بین المللی عمل می نمایند.

برگزاری دوره در تاریخ 28 اکتبر که پوستر آن در سایت یونسکو در ایران درج شده است از سوی دانشکده محیط زیست تکذیب می شود و همانطور که در متن خبر آمده «در سایت دانشگاه محیط‌زیست خبری از برگزاری چنین دوره‌ای منتشر نشده است» که به صراحت  نشان از عدم وجود چنین کارگاهی در برنامه های پیش روی دانشکده دارد و این مرکز به عنوان «مجری» مطیع دستورات مراجع بالادستی نظام است.

4-  پاسخگویی در خصوص برگزاری دوره های ملی و بین المللی در حیطه اختیارات «روابط بین الملل یا روابط عمومی دانشکده» است و خبرنگار آن خبرگزاری محترم می بایست از این مجاری کسب اطلاع می کرد و در صورت تماس با این مدیران دانشکده قطعاً پاسخ روشن، صریح و دقیقی دریافت می کرد که برگزاری دوره در تاریخ مذکور خلاف واقع است.

اعضای هیات علمی، کارکنان و دانشجویان دانشکده محیط زیست ضمن تقدیر از حساسیت آن خبرگزاری، به اطلاع می رساند که این دانشکده تنها مرکز علمی کشور است که در سه سال گذشته با هماهنگی وزارت امور خارجه و همکاری نهادهای دانشگاهی و اسلامی کشور لبنان اقدام به برگزاری دوره های محیط زیستی برای بیش از 150 کارشناس و محیط بان لبنانی نموده و بارها از سوی مقامات ارشد مربوطه مورد تقدیر قرار گرفته است. درج گزارشی که در آن فعالیت های دانشکده محیط زیست را در راستای اهداف رژیم غاصب صهیونیستی بداند، اقدامی تخریبی، هدفمند، غیراخلاقی و غیرمنصفانه تلقی می شود.

این دانشکده پیگیری اتهامات انتسابی را از طریق مجاری قانونی برای خود محفوظ می داند.

از خداوند متعال برای خادمان واقعی این مرز و بوم آرزوی سلامت، موفقیت و شادکامی داریم.